2011. július 13., szerda

Vörösszilva dzsem

Vörös szilva dzsem



A szilvát rövid időre forró vízbe dobjuk, majd a héját leszedjük és kimagozzuk.
5 kg szilvához 1 kg kristálycukrot teszünk és 1 dkg szalicilt. Összekeverjük és egy napig állni hagyjuk.
Másnap kis adagokban 15-20 percig főzzük, őrölt fahéjjal ízesítjük.
Üvegekbe töltjük és a tetejére 1 kávéskanál rumot teszünk.
Hagyjuk kihűlni, majd celofánnal lekötjük.

(Anyukám így csinálta anno' és nagyon nyami volt :)  )

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jol hangzik.
    A dzsemrol jut eszembe , vajon a turorudi finom lekvarral?

    VálaszTörlés
  2. Kiegészítettem a leírását, megnézheted! :)

    VálaszTörlés