Hozzávalók: 1/2 kg tehéntúró, 2 dl tejföl, 5-10 dkg mazsola, 4 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál zselatin, 1 citrom, 1 tábla tortabevonó, 2 evőkanál olaj.
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a megmosott mazsolát. Cukorral, vaníliás cukorral, pár csepp citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük. 2 púpozott evőkanál zselatint, 2 dl vízben felforralunk és amikor kissé lehűl, a túróhoz keverjük.
A masszát hideg vízzel kiöblített őzgerinc formába öntjük és hűtőszekrényben megdermesztjük. Ez után a formát forró vízbe mártjuk, hosszú tálra borítjuk a túrót és visszatesszük a hűtőbe.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk 2 evőkanál olajat hozzákeverünk, majd apránként a túróra öntjük és kenőtollal rákenjük. Visszatesszük a hűtőbe.
Ha megszilárdult, szeleteljük.
Tippek:
- egyből csináljunk 2 adagot :))))
- esetleg több cukor :)
- az őzgerinc formát fóliával (folpack) is kibélelhetjük
- a csoki hamar szilárdul, bevonás közben tegyük vissza a gőz fölé, ha úgy érezzük, nem elég folyékony
- ha a szeletekre házi sárgabaracklekvárt csurgatunk, még ellenállhatatlanabb :))
(A képen látható, hogy mennyi maradt belőle :))) )

Hu de szerettem volna megkostolni ezt a sutemenyt :))
VálaszTörlésHát még én! Sajnos nem ehettem belőle. Majd ha Lonci hazatér, megismétlem.... nagyobb adaggal :) Puszillak Amy :)
VálaszTörlésDe sajnalom ,hogy nem tudtal enni belole pedig a kep alapjan nagyon finom lehetett amit keszitettel :))
VálaszTörlésPuszillak