2011. július 14., csütörtök

Szalakális sajtos rúd (vagy pogi)

Szalakális sajtos rúd (vagy pogi)

50 dkg réteslisztet elmorzsolunk 25 dkg vajjal (margarinnal). Megsózzuk, 1 tojást (vagy csak a sárgáját) hozzáadunk + 1 pohár tejfölt. A tejföl egyik részébe belekeverjük előbb a szalakálit és megvárjuk, míg fölemelkedik, aztán beleöntjük azt is a tésztába és összegyúrjuk.
Ha sajtos rudad készítünk, akkor kinyújtjuk, megkenjük tojással (vagy a tojás fehérjével), megszórjuk reszelt sajttal, derelyevágóval hosszúkás rudakat vágunk belőle és kisütjük.
(Ha pogácsát, akkor előbb kiszúrjuk a pogácsa-formákat és azt kenjük, sajtozzuk.)

Nagyon finom és sokáig eláll.... ha marad :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése